Πρώτες Βοήθειες για Κατοικίδια Ζώα

To πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει πιστοποιημένη γνώση στις Πρώτες Βοήθειες για ζώα. Είναι πιστοποιημένο από το ECSI και τον Pets American Organization.

Η παρακολούθηση οδηγεί στην απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού από το Emergency Care and Safety Institute (ECSI) ενός διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού συνεργάτη του PET AMERICAN ORG.

Aπευθύνεται στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να γίνεται κατανοητό χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις.
Το πρόγραμμα μέσω θεωρητικής και πρακτικής άσκησης, καθώς τη χρήση διαδραστικών μέσων, αποσκοπεί τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να παρέχουν προσωρινή και επείγουσα φροντίδα στα κατοικίδιά τους μέχρι να φτάσουν στον κτηνίατρο. Το πρόγραμμα δίνει στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων χρήσιμες πληροφορίες για την φροντίδα των κατοικιδίων τους πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από μία κατάσταση ανάγκης.
- Αποτροπή τραυματισμών

- Προφυλάξεις προσωπικής ασφάλειας προκειμένου να μπορούν οι συμμετέχοντες να προσδιορίσουν και μειώσουν τους κινδύνους επείγουσας κατάστασης

- Μεγάλου εύρους επείγοντα σχετικά με τα κατοικίδια ζώα

- Αιμορραγίες

- Πληγές από δαγκώματα

- Καρδιακή ανακοπή

- Πνιγμός

- Εγκαύματα

- Δηλητηριάσεις

- Τραυματιολογία κλπ
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 4-6 ώρες.
- Βιβλίο Πρώτων Βοηθειών για κατοικίδια ζώα

- Πιστοποιητικό εκπαίδευσης

- Κάρτα πιστοποιημένου παροχέα Πρώτων Βοηθειών για κατοικίδια (provider)